Cacao

De cacaoboom komt oorspronkelijk uit Midden-Amerika en de oude Azteken verbonden cacao met de god van de regen en vruchtbaarheid. 

De peulen van de cacaoboom bevatten elk ongeveer 50 zaden, de zogeheten cacaobonen. Na de oogst worden deze een aantal dagen gefermenteerd en vervolgens gebrand. Dan zijn ze klaar om te vermalen tot cacaomassa. Dit is de basis voor cacaoboter en chocola. 

Cacaoboter 
Cacaoboter is een heerlijke moisturizer en rijk aan de vitaminen K en E. Vitamine E is een sterke antioxidant en beschermt je huid tegen vrije radicalen en vroegtijdige huidveroudering. Vitamine K versterkt je huid, maar zorgt tegelijkertijd voor soepelheid. 

Cacao bevat ook veel polyfenolen. Deze speciale antioxidanten stimuleren de collageenproductie in je huid, waardoor tekenen van huidveroudering worden tegengegaan.

 

Cacaoboter gebruiken we in de volgende zeep repen: Karité en Kathy