Winterse must-have

Winter is here. Terwijl we ons hullen in warme lagen, is er één essentieel item dat niet mag ontbreken in je tas: lippenbalsem. De koude, droge lucht kan namelijk een tol eisen van onze lippen, waardoor ze droog, schraal en gevoelig worden. In deze blog ontdek je waarom een natuurlijke lippenbalsem een winterse must-have is en hoe het je lippen gezond houdt.

1. Bescherming tegen Koud en Droog Weer: Lippen zijn gevoeliger dan de rest van de huid en hebben geen talgklieren om zichzelf te hydrateren. Hierdoor zijn ze extra vatbaar voor uitdroging in koud weer. Lippenbalsem vormt een beschermende barrière tegen de kou en voorkomt dat vocht verdampt.

 

2. Hydratatie en Voeding: Natuurlijke lippenbalsems bevatten hydraterende ingrediënten zoals sheaboter of cacaoboter. Deze ingrediënten dringen diep door in de lippen en bieden intensieve hydratatie en voeding. 

In commerciële lippenbalsems kunnen 3 soorten ingrediënten problematisch zijn:

  • Allergenen, namelijk geurstoffen zoals Limonene, Linalool, Butylphenyl methylpropional (BMHCA)
  • Mogelijk kankerverwekkende stoffen, namelijk koolwaterstoffen MOSH en MOAH
  • Mogelijk hormoonverstorende stoffen, zoals conserveermiddelen. Ook wel EDC's genoemd.

 

 

 

3. Geen Verslavingseffect: Sommige lippenbalsems kunnen ingrediënten bevatten die je lippen tijdelijk verzachten, maar eigenlijk een verslavingseffect creëren. Onze lippenbalsems richten zich op het voeden en herstellen van de lippen

 

Lippenbalsem

is niet zomaar een beautyproduct.

 

 

4. Voorkomt Scheurtjes en Kloofjes: Kou en wind kunnen de lippen beschadigen en leiden tot vervelende scheurtjes en kloofjes. Regelmatig gebruik van lippenbalsem voorkomt deze ongemakken en houdt je lippen soepel en zacht

 

 

5. Aanvulling op Je Winterse Skincare Routine: Net zoals je huid, hebben ook je lippen extra zorg nodig in de winter. Lippenbalsem vormt een waardevolle aanvulling op je winterse skincare routine.

 

Conclusie: Lippenbalsem is niet zomaar een beautyproduct. Voeg onze kleine maar krachtige item toe aan je dagelijkse routine en geef je lippen de liefdevolle verzorging die ze verdienen. 

Shop je winter must-have hier

Lippenbalsem

€ 4,95

Lippenbalsem

€ 4,95
  • 100% puur en natuurlijk
  • Hydraterend
  • Ondersteunt het herstel van uitgedroogde en schralelippen
  • 10 ml

Last van droge en gebarsten lippen? Onze lippenbalsem biedt snelle verlichting en intensieve hydratatie voor je lippen. Verrijkt met voedende shea boter, herstellende cacaoboter en diep hydraterende kokosolie, dringt deze rijke, langhoudende balsem diep door om je lippen te voeden en te beschermen. Voel de zachtheid en comfort van goed gehydrateerde lippen en zeg vaarwel tegen droogheid en scheurtjes.

Reactie plaatsen

Reacties

Susan
9 maanden geleden

Ik gebruik vaak voor mijn kids lippenbalsem van kruidvat en labello (droge lippen bij kinderen vind ik namelijk echt vreselijk) maar ik schrok wel een beetje dit! Kan je nagaan hoeveel rommel erin zit.